Διαβάστε κάτι σχετικό!



 • Stella

  Θα ηθελα να πάρω κάποια βιβλία , έχεις να μου προτεινεις καποιο???
  Λεω να ξεκινησω με το : Understanding Orchids και το Orchids …..
  Τί λες ???

  • Στέλλα όλα τα βιβλία πιο πάνω είναι προσεκτικά επιλεγμένα κυρίως με βάση το γεγονός ότι σχεδόν όλα βρίσκονται στην βιβλιοθήκη μου, ώστε να έχω και άποψη. Το Orchids από τα αρχεία της Royal Horticulture Society είναι φανταστικό βιβλίο αλλά για τον έμπειρο καλλιεργητή που θέλει να διαβάσει, δεν είναι όμως τόσο οδηγός φροντίδας. Το Understanding Orchids όπως πολλά άλλα είναι καλά σαν οδηγοί. Η πρότασή μου θα ήταν να πάρεις και κάποια εγκυκλοπαίδεια πχ the illustrated orchid encyclopedia. Τώρα τα dendrobium και συγγενείς και τo tropical slipper orchids θεωρούνται «τα βιβλία» για αυτά τα είδη, για εμένα ειδικά αυτό για τα paph δεν πρέπει να λείπει από βιβλιοθήκη κάποιου που ασχολείται με το είδος. Απλά κάνε κλικ στο κουτάκι και θα σου ανοίξει το Amazon.

 • Stella

  Το tropical slipper orchids μου έκανε κλικ κι εμένα αλλά είναι ακριβούτσικο ….
  Το illustrated Encyclopedia of orchids το …κατεγραψα ….
  Το dendrobium και συγγενεις ποιό ειναι ????

  Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου !!!

  • To Orchids όταν το πήρα μόλις είχε εκδοθεί κόστιζε γύρω στα 80 ευρώ και σήμερα έχουν μείνει ελάχιστα κομμάτια που μπορείς να τα βρεις και κάτω των 10 ευρώ. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ βιβλίο σε μέγεθος και σελίδες.

   Αυτό για τα dendrobium είναι εδώ: http://myorchid.gr/dendrobium-families/ κάτω-κάτω στην σελίδα.

   Αυτό για τα παφιοπέντιλουμ κόστιζε γύρω στα 40 ευρώ αν θυμάμαι καλά αλλά είναι σε έλλειψη, δες στο Άμαζον, οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν αλλά πάντα υπάρχουν και πολύ φθηνά ελαφρώς μεταχειρισμένα.