Χαιρετισμός

Γειά σας!

Είναι η πρώτη ανάρτηση στο microblog μου, που φιλοξενείται στο MyOrchid.gr οπότε θα είμαι σύντομος.Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αλλά μάλλον και εσείς για να διαβάζετε αυτό που γράφω έχουμε τον ίδιο θαυμασμό για μια μεγάλη κατηγορία φυτών,τις Ορχιδέες.Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη όχι μόνο για τα απαράμιλλης ομορφιάς λουλούδια των διαφόρων ειδών που την αποτελούν αλλά και για την εξέλιξη των φυτών μέσα στο χρόνο, προκειμένου να προσαρμοστούν και να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Θυμάμαι πριν από περίπου 3 χρόνια, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν έμαθα ότι το υπόστρωμα που βρίσκεται μέσα στο πλαστικό γλαστράκι, της πρώτης Φαλαινόψις, δεν είναι χώμα αλλά φλοιός πεύκου.Φλοιός πεύκου, σκέφτηκα και αμέσως στο μυαλό μου δημιουργήθηκε το πρώτο ερωτηματικό.Γιατί? αυτη η ερώτηση ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα, η αρχή της αναζήτησης για να να μπορέσει κάποιος να καταλάβει καλύτερα τις ανάγκες τους να μπορέσει να αναπαραστήσει καλύτερα τις συνθήκες που έχουν ανάγκη.Διάβασα ότι οι ορχιδέες είναι επίφυτα!
Τι σημαίνει επίφυτα, ήταν η δεύτερη απορία,,, (υποσχέθηκα όμως να είμαι σύντομος, οπότε θα το τηρήσω και θα επανέλθω!)

Vanda Pachara delight

Πηγή wikipedia.

Καλώς σας βρήκα, σε ένα ταξίδι που είμαστε όλοι μαζί, χωρίς να φύγουμε, με εικόνες όμορφες που αντικατοπτρίζουν ανθρώπους που είναι όμορφοι μέσα τους!