Ορχιδέες στα χνάρια των Ίνκα

Η Inkaterra είναι από τους πρώτους πάροχους υπηρεσιών οικοτουρισμού, συγκεκριμένα από το 1975 προσπαθεί να διασώσει και να διατηρήσει τους γεωγραφικούς και πολιτιστικούς πόρους του Περού, ενώ ταυτόχρονα τους μοιράζεται με επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκδόσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα και προστασία εκτάσεων είναι μόνο μερικές από τις δράσεις του συλλόγου που χρηματοδοτείται από τα κέρδη της εταιρίας.

Εκτός από τις βραβευμένες ξενοδοχειακές μονάδες, 17.000 εκτάρια (170 τετραγωνικά χιλιόμετρα) δάσους των Άνδεων και του Αμαζονίου βρίσκονται υπό την αιγίδα τους και χρησιμοποιούνται ως βάση για διάφορες εξορμήσεις στην φύση ή ερευνητικές δραστηριότητες.

Σε ένα από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία (Machu Picchu Pueblo Hotel) εκτός από την άνετη διαμονή και την απαραίτητη επίσκεψη στην κοντινή Ακρόπολη των Ίνκα, διατηρείται η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή από ορχιδέες σε φυσικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα σε μια ιδιωτική έκταση, φιλοξενούνται 327 γηγενή βοτανικά είδη στο φυσικό τους περιβάλλον και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν θαυμάζοντας και φωτογραφίζοντας τα φυτά, ενώ απολαμβάνουν διαλέξεις από ειδικούς.

Υπάρχουν πολλά έτοιμα πακέτα και διαθέσιμοι συνδυασμοί μεταξύ τους. Για παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να σχεδιάσει ένα ταξίδι 9 ημερών με βασικές δραστηριότητες που θα του έδιναν την ευκαιρία να επισκεφθεί τόσο τις κυριότερες πόλεις και τα αξιοθέατά τους όσο και να ζήσει την εμπειρία της περιήγησης στην φύση, σαν να πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ:

Μία διανυκτέρευση στην Λίμα
Τρεις διανυκτερεύσεις στο Inkaterra Reserva Amazonica
Παρακολούθηση πτηνών στην κορυφή των δέντρων (ύψος 30 μέτρα) στο Inkaterra Reserva Amazonica
Τρεις διανυκτερεύσεις στο Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel
Προσωπική οδηγούμενη περιήγηση στο μονοπάτι των ορχιδέων στο Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel από τους ειδικούς του ξενοδοχείου (ή με ειδικό διακανονισμό και με βάση την διαθεσιμότητα, τον επί κεφαλής βιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Orchids at Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel)
Δύο διανυκτερεύσεις στο Cusco στο Inkaterra La Casona
Επίσκεψη στην Ακρόπολη των Ίνκα στο Machu Picchu με δίγλωσσο οδηγό, συμπεριλαμβανομένης μεταφοράς και εισιτηρίου εισόδου στα ερείπια.

 

Περισσότερες πληροφορίες www.inkaterra.com και διαθέσιμα πακέτα.

Περισσότερες φωτογραφίες για όσους θα ταξιδέψουν νοητά στο Περού. Βίντεο με τις ορχιδέες στο κανάλι μας στο YouTube.