Κυνήγι Ορχιδέας

Εγκαινιάσαμε μια κατηγορία μίνι διαγωνισμών γνωστούς και ως Κυνήγι Θησαυρού. Συγκεκριμένα το Κυνήγι Ορχιδέας είναι μικρής διάρκειας (2-3 ώρες) προωθητικές ενέργειες κατά τις οποίες κρύβουμε μια ορχιδέα σε κάποιο δημόσιο σημείο και ζητάμε από τους φίλους μας στο facebook ή τους followers στο twitter να εντοπίσουν το σημείο που βρίσκεται η ορχιδέα και ο πρώτος που θα φτάσει στο σημείο να την κερδίσει άμεσα. Τα στοιχεία που δίνουμε στην διάθεση κάθε Κυνηγού, είναι ο Δήμος και φωτογραφίες του περιβάλλοντα χώρου, ενώ όσο περνά η ώρα, το κάδρο των φωτογραφιών ανοίγει ώστε να αναγνωρίζεται ευκολότερα το σημείο, ενώ αργοτερα δίνουμε και φωτογραφία με το στίγμα του σημείου στο GPS.

Τα δύο πρώτα κυνήγια, έλαβαν χώρα στο Χαλάνδρι, μιας και εκεί εδρεύει το MyOrchid.

Το πρώτο "Κυνήγι Ορχιδέας" ήταν στο πάρκο μεταξύ Παπανικολή και Σόλωνος στο Χαλάνδρι

Το πρώτο κυνήγι ορχιδέας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/1/13 αποκλειστικά μέσω του twitter. Επιλέξαμε το μικρό πάρκο μεταξύ Παπανικολή και Σόλωνος, και τοποθετήσαμε την Ορχιδέα Δώρο σε ένα πέτρινο παγκάκι. Η Σούλα η μέλισσα, περιεργαζόταν την Ορχιδέα Ντεντρόμπιουμ και για τις δύο ώρες που βρισκόταν στο πάρκο και μας έδωσε την ευκαιρία να την καταγράψουμε μετά από κάποιες προσπάθειες σε βίντεο ενδεχομένως εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στο "Ρέμα Χαλανδρίου" 15/1/13Το δεύτερο κυνήγι ήταν νωρίτερα σήμερα όπου και 3 ώρες περιμέναμε στο Ρέμα Χαλανδρίου, με την ίδια ορχιδέα μιας και την πρώτη φορά δεν μας ανακάλυψε κάποιος κυνηγός. Παρόλο που αυτή την φορά το κυνήγι έγινε μέσω facebook αλλά και twitter όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 850 φίλοι, δεν βρέθηκε κυνηγός που να μας ανακαλύψει. Θα συνεχίσουμε σε διαφορετικό Δήμο κάθε 1-2 φορές να κρύβουμε ορχιδέες και να ζητάμε να την βρείτε. Το μεγάλο δώρο τελικά, δεν είναι η ίδια η ορχιδέα δώρο αλλά μερικές στιγμές που μπορείτε να ζήσετε στα σημεία που επιλέγουμε. Είτε πρόκειται για ένα εσπρεσάκι σε ένα καφέ της πόλης, για μια βόλτα κάτω από βροχή κίτρινων φύλλων ή το άκουσμα του κελαρύσματος ενός ρυακιού, το κυνήγι της ορχιδέας έχει να προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Πανοραμική άποψη


Ένα από τα μεγάλα δώρα: Να ακούς τον ήχο των κίτρινων φύλλων που πέφτουν. (Τα κίτρινα φύλλα στις ορχιδέες είναι κακό σημάδι)


Ή να ακούς το κελάρυσμα του ρυακιού.

*Μην Ξεχνάτε πως ο μεγάλος φωτογραφικός διαγωνισμός του MyOrchid με χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό φωτογραφίας PhotoNet είναι ενεργός. Ενώ μέχρι 31/1/13 μπορείτε να στηρίζετε την προσπάθειά μας στον διαγωνισμό της cosmote για τις Ελληνικές επιχειρήσεις. *