Η ορχιδέα που κελαηδούσε μεσάνυχτα

Είναι μερικές τραγελαφικές συμπτώσεις, που γίνονται αν όχι ωραίες ιστορίες και ωραία ανέκδοτα, τουλάχιστον ευχάριστα αναγνώσματα ή έστω ευχάριστο χάσιμο χρόνου… Πριν μερικά χρόνια είχα δει μια ταινία, από αυτές που τις βλέπεις μια φορά και μετανιώνεις που τις είδες. Είμαι σίγουρος πως όλοι σας έχετε δει κάποια ταινία και παρόλο που αντιληφθήκατε κατά την διάρκεια της πως ήταν λάθος επιλογή… καθίσατε μέχρι το τέλος μόνο και μόνο γιατί δεν είχατε τίποτε καλύτερο να κάνετε.

Κάπως έτσι είχα δει την ταινία The Ruins η οποία πραγματεύεται το κλασικό μοτίβο: μια παρέα πάει διακοπές και ένας-ένας πεθαίνει από κάτι κακό (κακό τέρας, κακό εξωγήινο, κακό άνθρωπο, κακό πνεύμα… κάτι κακό τέλος πάντων). Στην συγκεκριμένη ταινία το κακό ήταν…

Μια γεύση μπορείτε να πάρετε στο παρακάτω τρέιλερ. (Είναι τρόμου η ταινία)

…φυτό. Στην κυριολεξία φυτό και μάλιστα σαρκοφάγο. Το φυτό στην ταινία εκτός από σαρκοφάγο είναι και εξελιγμένο να παράγει ήχους και να αποπροσανατολίζει τα θύματά του… πχ κελαηδάει και τρώει ένα πτηνό ή μιμείται τον ήχο κλήσης ενός κινητού τηλεφώνου και τρώει μια νεαρά σέξυ τουρίστρια.

Μετά το τέλος του DVD της ταινίας, που είχε βραδιάσει για τα καλά, άρχισα να ακούω ένα κελάηδημα… που ερχόταν από τις ορχιδέες μου! Πήγαινα-γύριζα και προσπαθούσα να εντοπίσω την πηγή του ήχου. Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, αλλά σίγουρα μου είχε κινήσει την περιέργεια το γεγονός πως φαινομενικά οι ορχιδέες μου κελαηδούσαν. Όσο και αν έψαχνα για κάποιο περίεργο έντομο ή κάποιο κρυμμένο πουλί δεν έβρισκα τίποτε. Με τα πολλά αφού σταμάταγε και άρχιζε πάλι ο ήχος όταν απομακρυνόμουν, κατάφερα να εστιάσω την πηγή του σε μια συγκεκριμένη ορχιδέα μου. Ήταν μια phalaenopsis equestris.

Όσο και να την περιεργαζόμουν δεν κατάφερνα να βρω από που ακούγεται το “κελάηδημα” και τότε ενώ την είχα στα χέρια μου ακούστηκε πάλι… Εκεί ομολογώ πως τρόμαξα λίγο, ε ήμουν και επηρεασμένος από την ταινία τρόμου. Πάντως δεν μου έφυγε από τα χέρια το φυτό. Με τα πολλά κατάλαβα πως δεν ήταν πουλί ή έντομο αλλά αυτό:

ο μικρός τραγουδιστής

Από τότε άλλαξε θέση και αντί να ζει στον φελλό της ορχιδέας ζει κάτω από την μπανιέρα. 3 χρόνια τώρα κάθε μεσάνυχτα μπορεί κανείς να ακούσει στο μπάνιο μου, ένα σαμιαμίδι να κελαηδά. Βρήκα έναν ήχο που μοιάζει πολύ αν δεν είναι και ο ίδιος σε αυτή την διεύθυνση (επιλέξτε το νούμερο 4).