Το Ρολόι της Ορχιδέας

Σας είχα υποσχεθεί ποικίλο περιεχόμενο όταν μερικές μέρες πριν ξεκίνησα αυτό το μπλογκ. Έτσι σήμερα εγκαινιάζω μια καινούρια κατηγορία περιεχομένου, αυτή των άρθρων. Πολλά λείπουν και πολλά μπορώ να μοιραστώ μαζί σας και άλλα τόσα να γράψω για τις ορχιδέες. Μιας και όμως μπήκαμε στο φθινόπωρο και ο καιρός αλλάζει, ίσως είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσει κανείς την καταγραφή του κύκλου ζωής της κάθε ορχιδέας του. Οι αρχάριοι σίγουρα θα έχουν πολλά να μάθουν, ενώ οι προχωρημένοι (που σίγουρα εμπειρικά γνωρίζουν ή και έχουν καταγράψει με κάποιον τρόπο τα μοτίβα ανάπτυξης των φυτών τους) δεν έχουν παρά να κερδίσουν από την εύχρηστη αυτή μορφή καταγραφής.
Ο λόγος για ένα απλό και εύχρηστο σχεδιάγραμμα συνοδευόμενο από ένα άρθρο που πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Orchids της Αμερικανικής Εταιρίας Ορχιδέας (AOS). Το άρθρο υπογράφει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ορχιδέας της Βαλλάρτα, κ. T. J. Hartung.
Στην μεταξύ μας επικοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια μετάφρασης και δημοσίευσης μου ζήτησε να σας μεταφέρω το παρακάτω.
“Θα μπορούσατε επίσης να συμπεριλάβετε μια πρόσκληση στους αναγνώστες σας, από εμένα, να επισκεφθούν το Πουέρτο Βαλάρτα και τους Βοτανικού Κήπους Βαλάρτα, όπου εγώ προσωπικά θα τους ξεναγήσω στους κήπους και τις εδώ ορχιδέες.”