Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Η Ορχιδέα Μου»

Το MyOrchid.gr διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό PhotoNet. Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι Η Ορχιδέα Μου και όπως θα καταλάβατε, σας καλεί να φωτογραφίσετε ορχιδέες. Η πρότασή μας είναι να φωτογραφίσετε macro, δηλαδή κοντινές λήψεις που να δείχνουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των λουλουδιών ή άλλων τμημάτων των φυτών. Παρόλα αυτά, όσο στην φωτογραφία εμφανίζονται ορχιδέες, μπορείτε να αφήσετε ελεύθερη την φαντασία σας και να επιλέξετε ελεύθερα το θέμα της.

Η διαδικασία – Συμμετοχή

Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Από 22 Δεκεμβρίου μέχρι και 25 Μαρτίου 2013 μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες στην σελίδα μας στο facebook με την μορφή συνημμένου αρχείου σε προσωπικό μήνυμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι δημόσια ανάρτηση! Εναλλακτικά, μπορείτε να την στέλνετε με email στο webmaster παπάκι myorchid.gr. Μαζί με την φωτογραφία σας θα χρειαστούμε και κάποια στοιχεία (βλέπε όροι διαγωνισμού πιο κάτω).

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει μέχρι και πέντε (5) φωτογραφίες μέσα στον χρόνο υποβολής, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές του να κερδίσει.

Η διαδικασία – Αξιολόγηση

Στόχος του διαγωνισμού είναι η συγκέντρωση βαθμολογίας.
Το 40% της βαθμολογίας προκύπτει μετά από την αξιολόγηση της αισθητικής και της τεχνικής της φωτογραφίας από κριτική επιτροπή του περιοδικού φωτογραφίας Photonet.
30% της βαθμολογίας προκύπτει μετά από αξιολόγηση του φωτογραφιζόμενου/ων φυτού/ων ως προς το είδος, την κατάσταση της υγείας τους και την σπανιότητα τους, από κριτική επιτροπή του ΜyΟrchid.gr.
30% της βαθμολογίας προκύπτει με βάση την αρέσκεια της κάθε δημοσιοποιημένης συμμετοχής από το κοινό.

Τα δώρα

Αν και το μεγαλύτερο δώρο είναι ψυχαγωγία που προσφέρει η ίδια η συμμετοχή στον διαγωνισμό. 5 νικητές κερδίζουν τα παρακάτω δώρα:

 • 1ος Νικητής: Μια σπάνια βοτανική ορχιδέα επιλογής του MyOrchid radar και μια ψηφιακή κορνίζα (προσφορά της εταιρίας Παπαδάκης)
 • 2ος Νικητής: Μια βοτανική ορχιδέα επιλογής του MyOrchid.gr και μια φωτογραφική τσάντα ΚΑΤΑ (προσφορά της εταιρίας Mc Manios)
 • 3ος Νικητής: Μια ορχιδέα paphiopedilum επιλογής του MyOrchid.gr και μια θήκη iPhone Μanfrotto (προσφορά της εταιρίας Αλεξάνδρου)
 • 4ος Νικητής: Μια ορχιδέα oncidium επιλογής του MyOrchid.gr.
 • 5oς Νικητής: Μια ορχιδέα phalaenopsis επιλογής του MyOrchid.gr.

Οι 3 πρώτοι νικητές προκύπτουν από την συγκεντρωτική βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει, ενώ ο 4ος και 5ος νικητής προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Banner

Αναλυτικοί οι Όροι Συμμετοχής στον Διαγωνισμό

Όροι Διαγωνισμού Φωτογραφίας: Η Ορχιδέα Μου

Το MyOrchid.gr διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό Photonet και τους ακόλουθους όρους:

 1. Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
 2. Ως διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται η περίοδος από 22η Δεκεμβρίου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2013.
 3. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό μέχρι και με πέντε (5) διαφορετικές συμμετοχές. Διευκρινίζεται ότι ως «συμμετοχή» θεωρείται η αποστολή φωτογραφίας με θέμα «Η Ορχιδέα Μου». Οι συμμετοχές πρέπει να αποστέλλονται με «Προσωπικό Μήνυμα» και όχι «Δημόσια Ανάρτηση» στην σελίδα του MyOrchid.gr στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook και συγκεκριμένα στην σελίδα www.facebook.com/MyOrchid.gr. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων έχει επιλέξει ψευδώνυμο για τον λογαριασμό του στο facebook και η συμμετοχή του έχει αποσταλεί μέσω αυτού του δικτύου, θα πρέπει μαζί με την φωτογραφία του να αναγράφει και το ονοματεπώνυμό του. Για την συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η διατήρηση λογαριασμού facebook, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εναλλακτικά να αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους στο email: webmaster παπάκι myorchid.gr μαζί με το ονοματεπώνυμό τους, μέσω μιας έγκυρης ηλεκτρονικής διεύθυνσης email. Ως έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές που έχουν παραληφθεί μέχρι και την 3η Μαρτίου 2013.
 4. Μετά την λήξη της ημερομηνίας υποβολής, οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή του MyOrchid.gr και οι καλύτερες θα δημοσιευθούν ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα www.myorchid.gr και την σελίδα που διατηρείται στο facebook. Οι νικητές προκύπτουν βάση αξιολόγησης της φωτογραφίας τους μεταξύ των δημοσιευμένων. Συγκεκριμένα η βαθμολογία προκύπτει ως εξής: 40% της βαθμολογίας προκύπτει μετά από την αξιολόγηση της αισθητικής και της τεχνικής της φωτογραφίας από κριτική επιτροπή του περιοδικού φωτογραφίας Photonet. 30% της βαθμολογίας προκύπτει μετά από αξιολόγηση του φωτογραφιζόμενου/ων φυτού/ων ως προς το είδος, την κατάσταση της υγείας τους και την σπανιότητα τους, από κριτική επιτροπή του MyOrchid.gr. 30% της βαθμολογίας προκύπτει με βάση την αρέσκεια της κάθε δημοσιοποιημένης συμμετοχής από το κοινό. Διευκρινίζεται πως μετά την δημοσίευση των προκριθέντων συμμετοχών οι αναγνώστες του MyOrchid.gr και οι επισκέπτες στην σελίδα που διατηρεί στο facebook θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν μέσω της επιλογής «μου αρέσει / like». Με βάση τον αριθμό των «like / μου αρέσει» της κάθε φωτογραφίας θα προκύψει και η σχετική βαθμολογία.
 5. Οι 3 συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία μέχρι την 30η Απριλίου 2013 θα είναι και αυτές που θα κερδίσουν τα βραβεία του διαγωνισμού. Σε περίπτωση που περισσότερες από μία συμμετοχές της νικητήριας τριάδας ανήκουν στον ίδιο συμμετέχοντα, αυτή με την χαμηλότερη βαθμολογία ακυρώνεται ώστε να διασφαλιστεί πως οι 3 νικητήριες συμμετοχές θα ανήκουν σε διαφορετικούς συμμετέχοντες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των 3 συμμετοχών ή μεταξύ της 3ης και 4ης θέσης, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση για να καθοριστεί η τελική κατάταξη.
 6. Όλοι οι συμμετέχοντες των οποίων οι φωτογραφίες θα δημοσιευτούν, ανεξάρτητα από τον αριθμό κλικ αρεσκείας των συμμετοχών τους, εξαιρουμένων των 3 νικητών του διαγωνισμού, συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την 30η Απριλίου 2013 και ένας τυχερός θα κερδίσει το 4ο βραβείο.
 7. Σε δεύτερη ηλεκτρονική κλήρωση συμμετέχουν όλοι όσοι θα απαντήσουν με «σχόλιο / comment» στο άλμπουμ ή σε μεμονωμένη φωτογραφία των δημοσιευμένων προς ψηφοφορία κοινού συμμετοχών. Κάθε σχολιαστής συμμετέχει με μία συμμετοχή στην κλήρωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των «σχολίων / comments». Ένας τυχερός θα κερδίσει το 5ο βραβείο.
 8. Τα βραβεία που θα κερδίσουν οι νικητές είναι:
  • Μια σπάνια βοτανική ορχιδέα επιλογής του MyOrchid radar
  • Μια βοτανική ορχιδέα επιλογής του καταστήματος MyOrchid.gr/shop
  • Μια ορχιδέα paphiopedilum επιλογής του MyOrchid.gr
  • Μια ορχιδέα oncidium επιλογής του MyOrchid.gr
  • Μια ορχιδέα phalaenopsis επιλογής του MyOrchid.gr
  • Μια ψηφιακή κορνίζα (προσφορά της εταιρίας Παπαδάκης)
  • Μια θήκη iPhone Μanfrotto (προσφορά της εταιρίας Αλεξάνδρου)
  • Μια φωτογραφική τσάντα ΚΑΤΑ (προσφορά της εταιρίας Mc Manios)
 9. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν κατά το χρονικό διάστημα από την Πρωτομαγιά 2013 μέχρι και την 10 Μάη 2013 στο myorchid.gr και στην σελίδα που διατηρεί στο facebook καθώς και στο επόμενο τεύχος του περιοδικού PhotoNet μετά από αυτή την περίοδο.
 10. Τα βραβεία θα παραδοθούν στους νικητές το αργότερο μέχρι την 20η Μάη 2013, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.
 11. Τα βραβεία είναι προσωπικά και δεν μπορούν να αλλαχθούν με άλλα ή χρήματα.
 12. Το myorchid.gr διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τους παρόντες όρους διενέργειας του διαγωνισμού, να συντομεύσει ή να παρατείνει την διάρκεια ή να τον ανακαλέσει με προηγούμενη ανακοίνωση στην σελίδα www.myorchid.gr. Επίσης δύναται να αντικαταστήσει τα βραβεία με άλλα ίσης αξίας και εν γένει να τροποποιεί κάθε όρο με έγκαιρη ενημέρωση μέσω της διεύθυνσης www.myorchid.gr.
 13. Διευκρινίζεται ρητά πως μετά την λήξη προθεσμίας υποβολής των συμμετοχών στον διαγωνισμό, σε περίπτωση εξακολούθησης λήψης συμμετοχών αυτές θα θεωρούνται άκυρες.
 14. Το myorchid.gr θα τηρήσει λίστα με τα στοιχεία των συμμετεχόντων στον παρόντα διαγωνισμό, ήτοι Ονοματεπώνυμο, λογαριασμός facebook και ηλεκτρονική διεύθυνση / Ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση email ή Λογαριασμό facebook ανάλογα με τον εκάστοτε τρόπο συμμετοχής και για την κάθε κατηγορία βραβείων. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την τήρηση και επεξεργασία των στοιχείων τους στα πλαίσια της διενέργειας του παρόντος διαγωνισμού και της δημοσιοποίησης του Ονοματεπώνυμου και λογαριασμού facebook (αν υπάρχει) σε περίπτωση που αναδειχθούν νικητές. Η λίστα θα διαγραφεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα εναντίωσης, τροποποίησης και διαγραφής των στοιχείων τους, που τηρούνται κατά τις ειδικότερες διατάξεις του N. 2472/1997, καθώς και δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά ζητώντας τούτο μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο www.myorchid.gr.
 15. Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό, σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων συμμετοχής στο σύνολό τους. Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν από το myorchid.gr δύνανται να επηρεαστούν ή να διακοπούν προσωρινά λόγω προβλημάτων του δικτύου. Γενικότερα, η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να τύχει μεταβολών ή διακοπών που εξαρτώνται πλήρως από τις δυνατότητες τόσο του εν λόγω διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης όσο και της υπάρχουσας τεχνολογίας πάνω στην οποία στηρίζονται και οι οποίες είναι πέρα από τον έλεγχο και την ευθύνη του myorchid.gr το οποίο δεν υπέχει καμία ευθύνη για όλους τους ανωτέρω λόγους.
 16. Το myorchid.gr δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη, εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου της, η λήψη των συμμετοχών αποτύχει ή καθυστερήσει ή, τέλος, αν τα τηρούμενα από αυτό αρχεία καταστραφούν, μερικά ή ολικά.
 17. Ρητά δηλώνεται ότι οι φωτογραφίες που θα αποσταλούν, θα πρέπει να μην είναι προσβλητικές, ανήθικου περιεχομένου και άσχετες με το ορισθέν θέμα, άλλως το myorchid.gr θα έχει το δικαίωμα να τις διαγράφει χωρίς καμία προειδοποίηση. Επίσης, οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ενώ σε περίπτωση διχογνωμίας ή αμφισβήτησης επί των δικαιωμάτων αυτών, το myorchid.gr δεσμεύεται να προβαίνει σε διαγραφή της φωτογραφίας χωρίς καμία ευθύνη του για το λόγο αυτό, οπότε η διαφορά θα διευθετείται μεταξύ των ενδιαφερομένων.
 18. Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στην χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του, άνευ οιουδήποτε χρηματικού ανταλλάγματος, στα πλαίσια της ανακοίνωσης των νικητών του διαγωνισμού. Η πνευματική ιδιοκτησία των απεσταλμένων φωτογραφιών συνεχίζει να ανήκει στους δικαιούχους, παρόλα αυτά παρέχεται μια αμετάκλητη άδεια χρήσης προς το myorchid.gr.
 19. Οι παρόντες όροι θα είναι αναρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα www.myorchid.gr, στο διαδίκτυο. Αν κάποιος όρος κριθεί μη εφαρμοστέος δεν επηρεάζει την ισχύ των υπολοίπων.
 20. Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει σε σχέση με το διαγωνισμό θα παραπέμπεται αποκλειστικά στα Δικαστήρια των Αθηνών και θα εφαρμόζεται το Ελληνικό Δίκαιο.