Φωτογραφίες

Με την μετακόμιση, τους καύσωνες και τις απαραίτητες εργασίες για να γίνει το νέο σπίτι… σπιτικό, έμειναν πολύ πίσω οι φωτογραφίες. Ελπίζω να αρχίσουν σιγά-σιγά να γεμίζουν περιεχόμενο τα microblogs γιατί οι δικές μου ορχιδέες πέρασαν πολύ δύσκολο καλοκαίρι και δεν τις βλέπω να ανθίζουν πριν την άνοιξη. Ευτυχώς υπάρχουν και μερικές που προτιμούν τον χειμώνα, ώστε να αποκτήσει λίγο χρώμα η σελίδα και κυρίως το τραπεζάκι του σαλονιού που πάντα φιλοξενεί τις ανθισμένες.

Παρά την ταλαιπωρία, ένα -τερατάκι αντοχής- Ντεντρόμπιουμ, (κάποιο υβρίδιο του bigibbum) κατάφερε και άνθισε τις προηγούμενες ημέρες. Βέβαια από το στρες έχασε κάποια φύλλα και έχει ακόμη 1-2 έτοιμα να χαθούν, αλλά είναι λογικές απώλειες αν σκεφτεί κανείς τι τράβηξε 2 μήνες τώρα.

Σκέφτομαι πως πρέπει να γράψω λίγα πράγματα για την κίνηση των φυτών και ειδικότερα για τον φωτοτροπισμό τους, αλλά μέχρι τότε απλά να θυμάστε: Μην αλλάζετε συνεχώς θέση στα φυτά σας. Επιλέξτε μια καλή θέση από την αρχή και διατηρείστε την καθώς και τον προσανατολισμό του φυτού σε σχέση με την πηγή φωτός (πχ παράθυρο). Μια αλλαγή δεν θα βλάψει το φυτό σας, αλλά πολλές μπορεί να το ταλαιπωρήσουν σε σημείο που να μαραθεί αν δεν έχει και την κατάλληλη φροντίδα.