microbloging

Σχεδόν έναν χρόνο πριν που ξεκινούσε αυτή η σελίδα, υπήρχε ένας στόχος: Η εκπαίδευση του κοινού και η προαγωγή των ορχιδέων. Σήμερα μερικές ώρες πριν τα γενέθλια του MyOrchid.gr, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να ανακοινώσω της έναρξη της υπηρεσίας microbloging! Η οποία ελπίζω να αποτελέσει άλλο ένα βήμα προς την μεγαλύτερη παρουσία σχετικού περιεχομένου.

Τι είναι το microbloging?
-Είναι η δυνατότητα για τον καθένα να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο και ταυτόχρονα διασυνδεδεμένο μπλογκ για ορχιδέες!

Σκέφτηκα να γράψω μερικές ερωταπαντήσεις που ίσως βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του εγχειρήματος, μιας και πιστεύω πως θα μπορούσε να προάγει την γνώση για τις ορχιδέες αν χαιρετιστεί με την συμμετοχή σας.

Γιατί να ανοίξω μπλογκ?
Αν σου αρέσει να γράφεις σχετικά με ορχιδέες και θέλεις να το μοιράζεσαι δημόσια, είναι ένα πολύ καλό μέσο.

Γιατί όχι φόρουμ?
Υπάρχουν πολλά και αξιόλογα φόρουμ και προσωπικά συμμετέχω σε κάποια από αυτά όπως και στο “τα πάντα για τα φυτά“, δεν ήθελα να δημιουργήσω φόρουμ αλλά κάτι διαφορετικό. Προσωπικά θέλω να συνεχίσω να συνομιλώ και να μοιράζομαι τα ενδιαφέροντά μου με μια ομάδα ανθρώπων αλλά η καταγραφή των εμπειριών μου σε ένα μπλογκ είναι περισσότερο προσωπική υπόθεση. Φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και για όσους τυχών δημιουργήσουν το δικό τους microblog.

Γιατί microblog στο myorchid αντί για κάποια άλλη υπηρεσία?
Ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα μπλογκ σε μια από τις πολλές υπηρεσίες που διατίθενται κυρίως από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Το να κάνει κανείς το μπλογκ του γνωστό είναι πολύ δύσκολο.
Κάτω από την ομπρέλα του myorchid ένα μπλογκ αποκτά ανακαλυψιμότητα μιας και ήδη υπάρχουν αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τις ορχιδέες. Παρόλο λοιπόν που το κάθε microblog είναι ανεξάρτητο ταυτόχρονα είναι διασυνδεδεμένο με ένα σύννεφο από άλλα μπλογκς σχετικής θεματολογίας. Επιπλέον για να παινέψουμε το σπίτι μας… αισθητικά και λειτουργικά είναι ιδιαίτερα όμορφο και εύκολο στην χρήση.

παράδειγμα διασύνδεσης:

Έστω πως ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ζωγράφος και έχει το microblog Orchidpainter. Ο Γιώργος λοιπόν γράφει για την τεχνική που χρησιμοποιεί στην ζωγραφική του η θεματολογία της οποίας είναι οι ορχιδέες και παρουσιάζει σταδιακά πως εξελίσσεται ο πίνακάς του με θέμα μαραμένη φαλαινόψις. Μια εβδομάδα πριν είχε γράψει για την εκδρομή του στον Υμηττό και ανεβάσει τα σκίτσα του με κάρβουνο από τις αυτοφυείς ορχιδέες οφρύς που συνάντησε στον περίπατό του.

Κάπου αλλού η Αντωνία Αντωνίου απέκτησε την πρώτη της ορχιδέα και μαγεμένη από την ομορφιά της θέλησε να μοιραστεί φωτογραφίες από το πρώτο της κυμπίντιουμ. Μια εβδομάδα μετά αγόρασε μια φαλαινόψις και την μοιράστηκε και αυτή. Όλα αυτά στο μπλογκ Antonia

Ο Μιμίκος Λέπουρας είναι εντομολόγος και γράφει στο μπλογκ Eretzum32 για ένα σκουλήκι που τρώει τις φαλαινόψις ενώ την επόμενη εβδομάδα για έναν σκόρο που γονιμοποιεί σπάνιες ορχιδέες στους βάλτους της Αμερικής και έχει προβοσκίδα 20 πόντους.

-Για έναν επισκέπτη, οτιδήποτε και να αναζητήσει σχετικά με τα παραπάνω είτε σε μηχανή αναζήτησης είτε στην αναζήτηση του myorchid.gr θα οδηγηθεί στο αντίστοιχο microblog.

-Ένας άλλος επισκέπτης φίλος, γνωστός, αναγνώστης κλπ οποιουδήποτε microblog, απλά επισκέπτεται το μπλογκ που θέλει.

-Για έναν τρίτο επισκέπτη οποιουδήποτε microblog ή του myorchid.gr κάνοντας κλικ στο tag φαλαινόψις θα εμφανιστούν οι αναρτήσεις με όλα τα παραπάνω υπογραμμισμένα θέματα, με την επισήμανση ποιος το γράφει και με τους συνδέσμους για το εκάστοτε του μπλογκ, πάντα με την αισθητική και λειτουργικότητα του myorchid.gr, που τόσο σας αρέσει.

-Επιπλέον ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναρτήσεις θα φιλοξενούνται στην κεντρική σελίδα, ώστε να μεγιστοποιείται η αναγνωσιμότητα τους.

Η λογική λοιπόν είναι πως διαφορετικής θεματολογίας μπλογκ, σχετικά με τις ορχιδέες, κάτω από μια ομπρέλα… είναι τόσο ανεξάρτητα όσο και διασυνδεδεμένα, προάγοντας εν γένει σχετική θεματολογία με τα φυτά αυτά.

Ανοιχτή πρόσκληση λοιπόν σε όποιον φίλο τον ορχιδέων το επιθυμεί, να μας τιμήσει με την συμμετοχή του, ανεξάρτητα από το αν θέλει να γράφει για καλλιέργεια, ζωγραφική, φωτογραφία, συλλογή γραμματοσήμων με ορχιδέες (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι φιλοτελικοί σύλλογοι ξέρετε…), μόδα, σταυροβελονιά με σχέδια ορχιδέων, ζαχαροπλαστική (300 δολάρια το λουλούδι σε γαμήλια τούρτα), εντομολογία ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με τις ορχιδέες.