Μαύρο πανί

Paphiopedilum concobell x niveum

Paphiopedilum concobell x niveum

Παρόλο που αγαπώ πολύ την φωτογραφία, δεν νομίζω πως έχω την καλλιτεχνική ματιά, τον εξοπλισμό ή την τεχνική, ώστε οι φωτογραφίες μου να αποτελούν κάτι ιδιαίτερο. Συνήθως απλά χρησιμοποιώ το κινητό μου (το οποίο και σε σύγκριση με άλλα κινητά – δεν έχει μια από τις καλύτερες κάμερες) μόνο και μόνο γιατί προσφέρει την ευκολία της δικτύωσης. Έτσι με το που βγάζω μια φωτογραφία, αυτή με έναν μαγικό τρόπο (το λεγόμενο cloud-σύννεφο) βρίσκεται σε μερικά δευτερόλεπτα στον υπολογιστή μου, έτοιμη προς ανέβασμα στο blog ή το κατάστημα. Άλλες πάλι φορές, απλά χρησιμοποιώ μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της πλάκας – ξέρετε, από αυτές με τα 39 ευρώ που κατά καιρούς βρίσκει κανείς στα διαφημιστικά φυλλάδια των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών.

Paphiopedilum wardii

Paphiopedilum wardii

Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες των ορχιδέων, συνήθως προτιμώ να φαίνεται και το ίδιο το φυτό, με πολλά είδη να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το σύνολο της φόρμας τους και όχι μόνο του άνθους. Άλλες πάλι, ένα υπερβολικά εντυπωσιακό λουλούδι, αξίζει όλο το κάδρο. Ακόμη δεν μπορώ να αποφασίσω αν προτιμώ φωτογραφίες με βάθος πεδίου, με ορχιδέες ή άλλες διακοσμήσεις στο φόντο ή τελικά αν μαγεύομαι περισσότερο από τις φωτογραφίες με μαύρο φόντο, οι οποίες και παρουσιάζουν -κάποιες φορές σκληρά– μια ορχιδέα. Παρόλο που ένας φωτογράφος μπορεί απλά με τον φωτισμό να απομονώσει το θέμα του και να το εμφανίσει σε μαύρο φόντο, η άγνοια μου σε τεχνικές φωτισμού μου επέτρεψε μόνο μια λύση: Έπρεπε να αγοράσω ένα μαύρο πανί!

Paphiopedilum Maudiae Vinicolor

Paphiopedilum Maudiae Vinicolor

Δεν ξέρω τελικά πως αξιολογούνται, αλλά τις λάτρεψα τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ίσως βέβαια φταίει η μεγάλη αδυναμία που τρέφω για τα παφιοπέδιλα. Και τα τρία είναι ανθισμένα εδώ και λίγες ή περισσότερες ημέρες και διαθέσιμα στο κατάστημα. Όσο για το μαύρο πανί; Νομίζω τα έβγαλε τα λεφτά του. Πήρα 2.5 μέτρα από το τόπι μη τυχών και χρειαστεί ποτέ να φωτογραφίσω ομαδικά ορχιδέες και κόστισε μόλις 15 ευρώ συμπ. ΦΠΑ από συνοικιακό κατάστημα.

Αυτές τις μέρες είμαι στην διαδικασία σχεδίασης του 2 φωτογραφικού διαγωνισμού. Μου φαίνεται πως πρέπει να βάλω και μερικά κομμάτια μαύρο πανί στα δώρα, ώστε περισσότεροι ερασιτέχνες της φωτογραφίας σαν και εμένα, να μπορέσουν να βοηθηθούν.

Paphiopedilum concobell x niveum

Paphiopedilum concobell x niveum

Paphiopedilum wardii

Paphiopedilum wardii

Paphiopedilum Maudiae Vinicolor

Paphiopedilum Maudiae Vinicolor