Ανθισμένο Ντεντρόμπιουμ

Παρόλο που έχω αρκετά διαφορετικά ντεντρόμπιουμ τόσο υβρίδια όσο και βοτανικά είδη, κάποια υβρίδια του Den. biggibum μου αρέσουν ιδιαίτερα. Λίγους μήνες πριν είχα μοιραστεί κάποιες φωτογραφίες μαζί σας από ένα αγαπημένο μου φυτό.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας άλλο ένα παρόμοιο υβρίδιο περισσότερο μπλε-βιολετί αυτή την φορά. Το ενδιαφέρον είναι πως αν και έχει μόνο έναν ανθοφόρο, σε σχέση με πέρισυ που είχε 2, δείχνει να έχει αρχίσει να πρήζεται σε μια ακόμη κορυφή. Ελπίζω να τα καταφέρει και να βγάλει και δεύτερο.

Αυτά τα υβρίδια είναι από τα πιο εύκολα στην φροντίδα τους. Νομίζω πως ο συχνότερος λόγος αποτυχίας στην φροντίδα τους είναι το υπερβολικό πότισμα ή η πολύ ζέστη που τα στρεσάρει, γενικά τους αρέσει η δροσιά ειδικά τις νύχτες.

Μια άλλη εμπειρική παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως αν την άνοιξη λαμβάνει πολύ άζωτο, αρχίζει να βγάζει πολυάριθμα νέα μικρά φυτά αντί λουλούδια. Τώρα που το σκέφτομαι τα περισσότερα ντεντρόμπιουμ έχουν μια τέτοια τάση προς δημιουργία συστάδων, αν έχουν πολύ άζωτο στην διάθεσή τους. Αν και βραχυπρόθεσμα μπορεί να χαθεί η ανθοφορία για μια σεζόν, έχοντας μεγαλώσει ή και διπλασιαστεί το φυτό… η επόμενη ανθοφορία σίγουρα θα είναι εντυπωσιακότερη.