Οι Ορχιδέες Κάμπριο και οι Ορχιδέες Κάμπρια

Από την αρχή που ξεκίνησα με το μπλογκ, παρακολουθώ τα στοιχεία του google analytics. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία αναλύει τις επισκέψεις της κάθε σελίδας προκειμένου να μπορεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να ενημερώνεται για το πόσοι επισκέπτες διάβασαν κάποια σελίδα αλλά και να βγάζει κάποια στατιστικά συμπεράσματα. Μια από τις λειτουργίες του είναι και η ανώνυμη ομαδοποίηση επισκεπτών με βάση τον όρο που αναζήτησαν στο  google. Έτσι αν κάποιος χρήστης του internet αναζητήσει στο google  τον όρο “φροντίδα φαλαινόψις” και επιλέξει το myorchid.gr από τα αποτελέσματα αναζήτησης, η εφαρμογή θα με ενημερώσει πως Χ αριθμός ατόμων επισκέφθηκε την σελίδα με αυτό τον όρο, διάβασαν Χ αριθμό από σελίδες και παρέμειναν κατά μέσο όρο Χ λεπτά στην σελίδα.

Κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιοι όροι αναζήτησης που είναι λιγάκι αστείοι. Για παράδειγμα “3 ρίζα του 686” μιας και υπάρχει διεύθυνση με τον αριθμό 686 στο μπλογκ και πολλές φορές γράφω για ρίζες… το google εμφάνισε το myorchid στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Τώρα γιατί ο επισκέπτης έκανε κλικ και ήρθε, αυτό είναι άλλο θέμα.

Ένας άλλος αστείος όρος αναζήτησης ο οποίος επανεμφανίστηκε στην πρόσφατη ομαδοποίηση κίνησης από μηχανή αναζήτησης είναι η φράση “ορχιδέα κάμπριο”.

Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν στον παραπάνω πίνακα, στις αναζητήσεις που εμπεριείχαν τους χαρακτήρες “καμπρ” υπάρχουν 9 επισκέψεις αυτή την περίοδο, με μια τάση ενδιαφέροντος προς το πότισμά τους, υψηλή αναγνωσιμότητα και ακόμη υψηλότερο χρόνο παραμονής στην σελίδα. Ενημερωτικά ο μέσος όρος παραμονής σε μια σελίδα στο σύνολο του ίντερνετ είναι γύρω στο ένα λεπτό ή και λιγότερο. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν και τα μπαουνς, δηλαδή τα μηδενικά που εμφανίζονται σε κάποιες από τις παραπάνω επισκέψεις, μιας και αυτό το φαινόμενο είναι διαδεδομένο με πολλές σελίδες να εμφανίζουν πάνω από 80% μηδενική παραμονή επισκέπτη (άλλες σελίδες, το myorchid είναι τυχερό ή ενδιαφέρον και έχει μικρό ποσοστό).

Το περίεργο είναι πως, παρά την υψηλή αναγνωσιμότητα των επισκεπτών που αναζητούσαν πληροφορίες για ορχιδέες κάμπρια, δεν υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο. Σίγουρα αν κάποιος ενδιαφέρεται για ορχιδέες θα βρει πολλά ενδιαφέροντα στην σελίδα και έτσι δικαιολογείται απόλυτα η παραμονή τους, αλλά άρθρο για “κάμπριες” δεν υπάρχει.

Ο μόνος λόγος που δεν υπήρχε μέχρι τώρα άρθρο είναι γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν ορχιδέες Κάμπρια (Cambria)!!! (Ούτε φυσικά ορχιδέες κάμπριο). Σχετικό άρθρο εδώ.