Κοινωνική ΕυθύνηΣαμιαμίδι ζει στο υπόστρωμα (φελλό) ορχιδέας μας. Από το άρθρο Η Ορχιδέα Που Κελαηδούσε Μεσάνυχτα στο Blog.  Στο MyOrchid.gr πιστεύουμε πως κάθε πρακτική στο επιχειρείν πρέπει να γίνεται με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον καταναλωτή, το περιβάλλον και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό, κάθε πρακτική μας αξιολογείται σε όλα τα επίπεδα κόστους και επίδρασης που μπορεί να έχει σε όλους αυτούς τους παράγοντες.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από εσωτερικές ενέργειες και πρακτικές που εφαρμόζουμε:
Στο MyOrchid.gr η αρχή όλων είναι η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Ακόμα και η ειδικά σχεδιασμένη από εμάς συσκευασία δώρου έχει σχεδιαστεί από ανακυκλώσιμα ή φυσικά υλικά, χωρίς αυτό να μας περιορίσει στον κομψό σχεδιασμό της ή την υψηλή αισθητική της. Το σημαντικότερο όλων, ο τελικός καταναλωτής μπορεί να την ξαναχρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως.
Επίσης, αν δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια ή την υγεία των ορχιδέων μας, κάθε υλικό συσκευασίας επαναχρησιμοποιείται.

Διαχειριζόμαστε υπεύθυνα το νερό που χρησιμοποιούμε για το πότισμα των ορχιδέων μας, διασφαλίζοντας έτσι και αυτό τον πολύτιμο πόρο. Και αφού ποτίσουμε τις ορχιδέες μας, ποτίζουμε με αυτό τον κήπο. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα χημικό φυτοφάρμακο. Προτιμούμε τις χρωμοτροπικές παγίδες εντόμων αντί τα επιβλαβή εντομοκτόνα και επιλέγουμε οργανικά λιπάσματα αντί χημικά.

Είμαστε πάντα στην διάθεση οποιουδήποτε μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος θα μπορούσε να προάγει τους σκοπούς του μέσω των ορχιδέων μας.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθείτε άρθρα και ενέργειες σχετικές με την εταιρική μας δράση για το περιβάλλον και την κοινωνία.