Κατλέγια σε χρώματα ροδάκινου

Το 2009 είχα αποκτήσει μια μικρή κατλέγια, είχε θυμάμαι 6 ψευδοβολβούς και ο ένας ήταν ανθισμένος με 4 λουλούδια. Από τον Δεκέμβρη του 2009 δεν άνθισε ξανά. Το φυτό ήταν τέρας ανάπτυξης, έβγαζε συνέχεια νέους ψευδοβολβούς αλλά όσο και αν περνούσε ο καιρός δεν έβλεπα κάποια σπάθη να αναπτύσσεται στην κορυφή τους.

Σήμερα είναι 4πλάσιο τουλάχιστον σε μέγεθος, κάθε κορυφή έχει την δυνατότητα να ανθίσει. Σήμερα σποραδικά άνθισε ένα και μοναδικό λουλούδι. Αναρωτιέμαι αν για τα Χριστούγεννα μου κάνει την χάρη να γεμίσει λουλούδια.

Το λουλούδι της μυρίζει ευχάριστα με ένα δροσερό φρουτένιο άρωμα. Με τα χρώματα του να θυμίζουν έντονα σάρκα από ροδάκινο, νομίζω πως και το άρωμά της είναι ροδάκινο, ίσως να είναι απλά η ιδέα μου.

Το περίεργο είναι πως την συγκεκριμένη δεν την έχω λιπάνει σχεδόν καθόλου, αν εξαιρέσει κανείς λίγο νερό από την λίμνη της χελώνας. Με το άρθρο για την λίπανση των ορχιδέων να δουλεύεται αυτές τις μέρες, νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία να γράψω για τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά και που τα χρησιμοποιούν…