Ορχιδέες καναλάρχες

Οι ορχιδέες απέκτησαν το δικό τους κανάλι στο YouTube! Στο www.youtybe.com/myorchidgr θα ανεβαίνουν κατά καιρούς βίντεο με πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την φροντίδα των ορχιδέων. Πριν λοιπόν γυριστεί κάποια υπερπαραγωγή με οδηγίες φροντίδας, σκέφτηκα να πειραματιστώ λιγάκι με το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο ώστε παρά την ερασιτεχνική φύση του, να μην δείχνει και εντελώς πρόχειρο. Το πρώτο βιντεάκι που ανέβηκε στο YouTube είναι απλά ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από ορχιδέες φαλαινόψις που φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς στο blog.

Τελικά η δημιουργία του βίντεο δεν ήταν τόσο δύσκολη διαδικασία όσο νόμιζα πριν ξεκινήσω. Παρόλα αυτά ο καύσωνας που μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες, χτύπησε και το λάπτοπ μου. Κόντεψε να πάρει φωτιά το καημένο. Άλλωστε ο κατασκευαστής σημειώνει ξεκάθαρα στις οδηγίες χρήσεις πως το εύρος θερμοκρασιών χρήσης είναι 10-35C, τι να κάνει το καημένο στους 40C αν του βάζεις να στήνει καρέ-καρέ βίντεο σε 1080p; Χρειάστηκε μια σακούλα με παγάκια και μείωση της ανάλυσης στα 480p για να μπορέσει να ολοκληρώσει την κωδικοποίηση μετά από 2 ώρες σκληρής δουλειάς.

Αν ένα μηχάνημα ανώτερης ποιότητας ζορίζεται τόσο με την ζέστη και αν εμείς που μπαινοβγαίνουμε στο ντους και λειτουργούμε στο φουλ ανεμιστήρες και κλιματιστικά… γκρινιάζουμε τόσο πολύ για την ζέστη και την ξηρασία… σκεφτείτε πόσο ταλαιπωρούνται οι ορχιδέες σας! Πάρτε ένα μπουκάλι ψεκασμού και αρχίστε να ψεκάζετε για να τις δροσίσετε. Ξεκάστε και τον εαυτό σας με την ευκαιρία, δεν είναι ανάγκη να το κάνετε με την σούπερ μάρκα σπρέυ νερού για να σας δροσίσει. Μετά από τον ψεκασμό και την σκληρή δουλειά σας, δείτε το βίντεο με τις ανθισμένες ορχιδέες. Αξίζει τον κόπο, τα φυτά σας θα σας ανταμείψουν.