Χαρταετός Ορχιδέα

Καθαρά Δευτέρα! Κούλουμα! Αρχή Σαρακοστής! Αργία, έθιμο, θρησκευτική εορτή. Για τους περισσότερους, η Καθαρά Δευτέρα είναι όλα τα παραπάνω, ενώ για άλλους μόνο κάποια από αυτά. Σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή ευκαιρία για τριήμερο που θα χαρούν και οι μικρότεροι.

Αν έπρεπε να ανασύρω από τις παιδικές μου αναμνήσεις κάτι για την Καθαρά Δευτέρα, δεν θα ήταν οι κονσέρβες καλαμαράκια, ο χαλβάς ή το κλειστό σχολιό. Θα επέλεγα τις στιγμές που φτιάχναμε χαρταετό με τον πατέρα μου, τα ξαδέρφια, τους φίλους. Στην Ελλάδα το πέταγμα του χαρταετού δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες χώρες, παρόλα αυτά είναι σχεδόν καθολικό για μια ημέρα λόγω παραδόσεως. Σκέφτηκα λοιπόν πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία λόγω της ημέρας να γράψω για χαρταετούς.

Μετά από επικοινωνία με το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα Ντράχεν (The Drachen Foundation), του οποίου σκοπός είναι η διάδοση του πετάγματος των χαρταετών, εντόπισα μερικούς χαρταετούς διακοσμημένους με Ορχιδέες. Στην παρακάτω φωτογραφική συλλογή μπορείτε να πάρετε μια γεύση.

Επιπλέον στον σχετικό σύνδεσμο θα βρείτε ένα σχέδιο, το οποίο εάν τυπώσετε σε χαρτί Α3, θα σας επιτρέψει να φτιάξετε έναν αετό μέσα σε 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας μόνο 2 καλάμια, σπάγκο και κολλητική ταινία. Για να είμαι ειλικρινής, το σχέδιο το επέλεξα επειδή δεν έχει ζύγια (τμήμα του χαρταετού υπεύθυνο για την σωστή του πτήση) και είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστεί από τον καθένα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο εύκολο είναι:

Αν είστε γονιός και θα πετάξετε αετό με τα παιδιά σας ή αν δεν ξεχάσατε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, σας έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο. Διακοσμήστε τον χαρταετό σας με σχέδια από ορχιδέες και αναρτήστε τις φωτογραφίες του αετού σας, στην σελίδα μας στο facebook. Όλοι όσοι αναρτήσουν φωτογραφία σήμερα (18/3/13), θα κερδίσουν μια δωροεπιταγή αξίας 5 ευρώ για το κατάστημα μας, ισχύος ενός μήνα, για τις μελλοντικές τους αγορές.