Φωτογραφίες

Είχα χτες μια συζήτηση για το αν κόβουμε ή όχι τον ανθοφόρο στις φαλαινόψις. Οι μισοί λένε ναι και λίγο ψηλότερα από το δεύτερο μάτι (για να ανθίσει ξανά από εκεί) και οι μισοί λένε όχι ποτέ μόνο αν ξεραθεί τελείως.

Η δική μου άποψη είναι να αφήνει κανείς το φυτό να του λέει τι πρέπει να κάνει. Πιστεύω πως πρέπει να κόβεται όταν ξεραθεί ή όταν το φυτό παρόλο που ανθίζει ή μπορεί να ανθίσει πάλι, έχει κουραστεί και πρέπει να εξοικονομήσει ενέργεια.  Χθες άνοιξε και το πρώτο μπουμπούκι από μια επαναληπτική ανθοφορία.

Είχα αφήσει ήσυχους τους περσινούς ανθοφόρους και αυτοί φέτος γέμισαν διακλαδώσεις εδώ και εκεί. Το πρώτο μπουμπούκι άνοιξε.

Ακόμη καλά καλά δεν πήρε το σχήμα του αλλά δεν κρατήθηκα να μην το φωτογραφίσω.

Μερικοί προληπτικοί λένε να μην αναφέρεις κάτι κακό συνέχεια γιατί θα το πάθεις. Εγώ που δεν είμαι προληπτικός, έγραψα άρθρο για το κάψιμο των μπουμπουκιών πριν λίγες μέρες και είχα βάλει φωτογραφία μιας Phalaenopsis Mini Mark που υπέφερε από το φαινόμενο.

Χθες το καημένο το φυτό κατάφερε και ενώ του κάηκαν τα περισσότερα μπουμπούκια, να ανοίξει και ένα. Αν και παραμορφωμένο λιγάκι, είναι όμορφο νομίζω. Τώρα σκέφτομαι να γίνω προληπτικός και να βάζω φωτογραφίες με ότι πρόβλημα παρουσιάζεται στα φυτά μου ώστε μετά από λίγες μέρες να διορθώνεται από μόνο του.