Start Up Story Μέρος 4ο

Παρόλο που κατά καιρούς συμμετείχα ενεργά και συνεχίζω να συμμετέχω σε κάποια φόρουμς και κοινότητες ανθρώπων με χόμπυ την καλλιέργεια ορχιδέων από νωρίς είχα σκεφτεί να δημιουργήσω κάποιο δικό μου μπλογκ, με στόχο να μοιραστώ με άλλους την αγάπη για αυτά τα όμορφα φυτά. Το γεγονός πως βρίσκεστε σε αυτή την σελίδα έχει την δική του ιστορία…

Από το 2007 είχα μάλιστα βρει και το όνομα. Θα ήταν MyOrchid.gr. Λίγο καιρό  πριν εμφανιστούν παντοaύ τα sites i-something και πολύ καιρό πριν τα my-something σαν τάση στο ίντερνετ, είχα σκεφτεί με λίγη βοήθεια από φίλους κάτι τόσο απλό αλλά οικείο και αυτοπροσδιοριζόμενο για τον υποψήφιο επισκέπτη.

Έχοντας φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας, δεν είχα καταφέρει να βρω τον απαιτούμενο χρόνο να αρχίσω να γράφω. Για να είμαι ειλικρινής ούτε χρόνο να κάνω κάτι τόσο απλό όσο την κατοχύρωση του domain δεν είχα. Παρόλα αυτά με το που έβρισκα λίγα λεπτά διαθέσιμα σημείωνα σε ένα πρόχειρο τετράδιο ή σε ότι κομμάτι χαρτί υπήρχε διαθέσιμο λέξεις κλειδιά, φράσεις και σχεδιαγράμματα.

Την άνοιξη του 2009 ο χρόνος βρέθηκε και για την κατοχύρωση της διεύθυνσης και για να ξεκινήσω να γράφω. Αν κάποιος επισκεπτόταν τότε την διεύθυνση που είστε τώρα, θα έβλεπε ένα σήμα “εκτελούνται έργα” και πως “χτιζόμαστε με αγάπη γιαυτό και ίσως αργήσουμε λίγο”

Αυτό που δεν θα έβλεπε και που δεν είδε κανείς μέχρι αυτή την στιγμή, ήταν πως offline το μπλογκ υπήρχε, γραφόταν, σχεδιαζόταν.

Καλωσόριζε τους πιθανούς επισκέπτες αν και κανείς δεν μπορούσε να το επισκεφτεί. Ήταν όλα σημειωμένα σαν σε προσωπικό ημερολόγιο και ίσως γι’αυτό και έμειναν μακριά από βλέμματα.

Όσο επεξεργαζόμουν την σελίδα και όσο σκεφτόμουν τι θα είχε ενδιαφέρον να γράψω, τόσο περισσότερες ιδέες γεννιόντουσαν. Κατηγορίες θεμάτων, ιδέες για εφαρμογές, χρήσεις των αυξανομένων φωτογραφιών και άλλα πολλά. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω μια εταιρία η οποία και θα είχε να κάνει με ένα σωρό διαφορετικά πράγματα.  Ταυτόχρονα όσο χρειαζόμουν πληροφορίες για τα φυτά μου ή αναλώσιμα αντικείμενα για την φροντίδα τους, τόσο έβλεπα την ανάγκη για ενημερωτικό υλικό, εμπορεύματα και υπηρεσίες. Ακόμη και για κάτι απλό όπως ένα θερμόμετρο με ένδειξη min/max έπρεπε να γυρίσω 5 καταστήματα και τελικά να παραγγείλω από το ίντερνετ πληρώνοντας 2 φορές την αξία του σε μεταφορικά έξοδα.

Η ιδέα για μια εταιρία σχετική με τις ορχιδέες μετουσιώθηκε σε απόφαση. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε, το άλλο μισό είναι η σκληρή δουλειά συμπληρώνω εγώ. Έτσι ξεκίνησα την δουλειά προκειμένου η απόφαση να γίνει πράξη. Η σκέψη μου ήταν αυτή η εταιρία να διαφέρει από τις άλλες και να χτιζόταν μπροστά στους μελλοντικούς της πελάτες. Ποιο είναι το πρώτο βήμα στο χτίσιμο μιας εταιρίας αν όχι η εικόνα της;