Κάθε πέρυσι και καλύτερα…

Εκεί που τελείωνα με το πότισμα και ετοιμαζόμουν να επιστρέψω στο λάπτοπ και να γράψω το σημερινό άρθρο, ανακάλυψα πως ένα Dendrobium parishii άνθισε με ένα και μοναδικό λουλούδι φέτος. Ότι θα άνθιζε με ένα και μοναδικό λουλούδι το ήξερα, τόσες εβδομάδες το έβλεπα να μεγαλώνει το μπουμπούκι, αυτό που δεν ήξερα ήταν πως λόγω της παρατεταμένης απουσίας στοργής και φροντίδας θα τσαντιζόταν μαζί μου. Ορίστε μια φωτογραφία από το πως άνθισε σήμερα:

Και να μια παλαιότερη φωτογραφία νομίζω του καλοκαιριού 2010 που βρήκα πρόχειρη μέσα στον κακό χαμό που λέγεται σκληρός δίσκος.

Ναι είναι γεγονός αυτά που έχω διαβάσει τελικά στις εγκυκλοπαίδειες για αυτό το είδος ορχιδέας. Ανάλογα με την καλλιέργεια γίνεται εντυπωσιακότερο το χρώμα του. Σκέφτομαι πως πρέπει τελικά να το φροντίσω λίγο παραπάνω φέτος για να ανθίσει καλύτερα του χρόνου το καλοκαίρι. Και μάλλον πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα την οργάνωση των 15.000 φωτογραφιών (1/3 από αυτές μόνο είναι με ορχιδέες) στον κακό χαμό που αποκαλώ σκληρό δίσκο. Είναι εκνευριστικό που δεν μπόρεσα να βρω τις περσινές εντυπωσιακές φωτογραφίες.